خرید، فروش و اجاره لیفتراک

لیفتراک گازی

لیفتراک گازی

خرید، فروش، اجاره و تعمیر انواع لیفتراک گازی در شهر لیفتراک:

بررسی لیفتراک گازی

لیفتراک ماشینی است که در صنعت های مختلف برای حمل و جابه جایی انواع بار مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین مثل هر ماشینی به سوخت و منیع انرژی برای حرکت نیاز دارد. این منبع سوخت معمولا گاز، بنزین، گازوئیل و برق است. به همین سبب شرکت های تولید لیفتراک دست به ساخت لیفتراک هایی با انواع منبع انرژی زده اند. لیفتراک گازی، دیزلی، دوگانه سوز و برقی، لیفتراک هایی با منبع انرژی متفاوت اند. که هرکدام باید در محیط مناسب خود مورد استفاده قرار گیرند. سوخت گاز معمولاً از نوع پروپان یا LPG است. هر لیفتراک با هر نوع منبع انرژی مزایا و معایبی دارد. در ادامه به بررسی لیفتراک گازی و مزایا و معایب آن می پردازیم.

نحوه کارکرد لیفتراک گازی

این نوع لیفتراک ها دارای موتوری گازسوز است که با گاز پروپان کار می‌کند. از ویژگی‌ های گاز پروپان این است که می‌توان به راحتی آن را پر کرد زیرا در یک کپسول فشرده و ذخیره شده است. زمانی که گاز پروپان وارد موتور می‌ شود به صورت غیر فشرده از حالت مایع به گاز تبدیل می‌شود. جریان گاز توسط یک دریچه کنترل می‌ شود و گاز پروپان با هوا ترکیب شده و با استفاده از یک جرقه که از فندک است تامین و منجر به احتراق می‌شود. فشار حاصله پیستون‌ ها را حرکت می‌دهد و توان لیفتراک گازی را تأمین می‌کند. این توان چرخ‌ها را به حرکت درمی‌آورد و پمپ‌های هیدرولیک را به کار می‌ اندازد.

بیشتر بخوانید
لیفتراک سهند

مزایای لیفتراک گازی

1- سیستم چرخ ها و فرمان لیفتراک گازی:

استفاده از لیفتراک گازی در انبارها که فضای محدودی دارند بسیار متداول است. سیستم چرخ این لیفتراک ها طوری طراحی شده است که بتواند در فضای محدود به‌ راحتی حرکت کند و مانور دهد. مانند خودروها، مسیر حرکت توسط فرمان کنترل می‌شود اما فرمان لیفتراک فقط از چرخ‌های عقب برای حرکت و تغییر مسیر استفاده می‌کند. هنگامی‌که فرمان به سمت راست می‌چرخد، چرخ‌های عقب به سمت چپ می‌چرخند. این چرخش معکوس به لیفتراک اجازه می‌دهد تا به‌سرعت بچرخد و شعاع چرخش کوچکی داشته باشد.

2- سیستم هیدرولیک لیفتراک گازی:

برای اینکه لیفتراک بازده بیشتری داشته باشد، باید بتواند یک بار سنگین را بلند و جابه‌جا کند. این کار توسط سیستم هیدرولیک انجام می‌شود. سیستم هیدرولیک لیفتراک گازی از یک پمپ، تیوب‌ ها و سیلندر ها تشکیل شده است. پس‌از اینکه مایع فشرده وارد سیستم می‌ شود و پمپ فعال می‌ شود، مایع را داخل تیوب‌ ها و سیلندر ها وارد می‌کند و پیستون‌ ها را فشار می‌ دهد که باعث حرکت بالابر لیفتراک می‌شود تا بار سنگین به‌ راحتی برداشته شود. هنگامی‌ که بالا برها به پایین آورده می‌شوند، این روند برعکس می‌شود و مایع هیدرولیک از سیلندر ها خارج می‌ شود و به پمپ باز می‌ گردد.

بیشتر بخوانید
سرویس سیار لیفتراک

لیفتراک گازی

3- سوخت لیفتراک گازی:

زمان مورد نیاز برای سوخت‌ گیری لیفتراک گازی پروپانی در مقایسه با لیفتراک برقی کمتر است. فقط ٥ دقیقه زمان نیاز است تا سیلندر گاز را عوض کنید درحالی‌که یک لیفتراک برقی ممکن است تا ٨ ساعت زمان برای شارژ نیاز داشته باشد. همچنین یک کپسول ١٦ کیلویی گاز پروپان می‌تواند ٨ ساعت زمان کاری برای یک لیفتراک گازی را تأمین کند که در مقایسه با لیفتراک برقی بهتر است.
هزینه سوخت گاز کمتر از هزینه برق است. البته در نگاه اول شاید تفاوت چندان نباشد اما اگر طول عمر کاری لیفتراک را در نظر بگیرید، مجموع هزینه بالا می‌رود. سوخت گاز، لیفتراک را قادر می‌کند که با ١٠٠% توان کار کند که بازده را مخصوصاً در پروژه‌های فضای بازی که سرعت بیشتری نیاز دارند، افزایش می‌دهد. همچنین موتورهای گازی ٢ برابر بیشتر از موتورهای دیزلی عمر می‌کنند.
گاز پروپان یک سوخت نسبتاً پاک است. گاز پروپان ضریب بازده ٩٠% دارد درحالی‌ که گاز طبیعی ٨٧%، دیزل ٨٥% و بنزین ٨٢% بازده ارائه می‌دهند.

لیفتراک گازی

معایب لیفتراک گازی

با وجود اینکه لیفتراک گازی نسبت به بقیه لیفتراک ها ارزان تر است اما هزینه تعمیرات و نگه داری آن از بقیه لیفتراک ها بیشتر است.
معمولاً نمایشگر سطح سوخت ندارد تا اپراتور میزان باقی‌ مانده گاز را بخواند و اگر هم نمایشگری وجود داشته باشد روی منبع گاز است و روی داشبورد لیفتراک گازی نیست. در نتیجه بدون اخطار سوختش تمام می‌شود که ممکن است از منبع تأمین سوخت فاصله زیادی داشته باشید. سوئیچ‌های فشار که نمایانگر خالی بودن منبع گاز هستند فقط یک اخطار ٥ تا ٢٠ ثانیه‌ای می‌دهند اما در لیفتراک‌ های بزرگ‌تر که ٢ مخزن گاز دارند این مشکل رفع می‌شود.
مانند لیفتراک دیزلی ، احتمال نشتی سوخت دارد و در نتیجه شاید برای برخی پروژه‌ های داخلی و فضای بسته مانند صنایع دارویی و غذایی قابل‌ استفاده نباشد. اگر جریان هوا مناسب نباشد، دود اگزوز یک لایه هیدروکربن روی سطوح اطراف به‌ جا می‌گذارد.
لیفتراک گازی مانند دیزلی نیاز به مهارت بیشتری از طرف اپراتور دارد برای اینکه استفاده از پدال کلاچ هنگام بار زدن برای کنترل سرعت حرکت بالابر ضروری است. ازآنجایی‌که موتور گازی حتی در صورت عدم تعمیر و نگهداری کافی هم کار می‌کند، معمولاً بی‌نقص در نظر گرفته می‌شود که باعث استفاده بیش‌ازاندازه و خسارت می‌شود.

بیشتر بخوانید
بهترین نوع لیفتراک

امیدواریم در این متن از بررسی لیفتراک گازی استفاده کرده باشید.

شما می توانید برای خرید، فروش، اجاره و تعمیر انواع لیفتراک گازی‌ با کارشناسان شهر لیفتراک ارتباط برقرار کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

8 دیدگاه دربارهٔ «لیفتراک گازی»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *